Over Eric Schuijt

Eric Schuijt werd ergens in de vorige eeuw geboren in Amsterdam. Hij was een driftkikker, die liever op straat ging spelen dan dat hij naar school ging.
Zijn energie kon hij goed kwijt achter zijn drumstel en op zijn fiets.
Toch heeft hij een hele reeks opleidingen gedaan; MTS-elektro, Conservatorium, HTS en een MBA opleiding.

Voor de zachte kant van het management heeft hij een driejarige cursus Neuro-Linguistisch Programmeren en Transactionele Analyse gevolgd.

Anno 2012 heeft Eric meer dan 200.000 kilometer gefietst en heeft daar vier reisboeken over geschreven. Ook de bestseller Fietspech, fietsreparaties voor onderweg is van zijn hand, maar het meest trots is hij op zijn Magnum Opus (zoals Carla dat noemt), het GROTE Fietsvakantieboek.
Jaarlijks brengt Eric (met de hulp van andere wereldfietsers) een boekje uit voor het maken van een lange reis.

Over zijn reizen kun je lezen op deze pagina’s. En hij heeft zich bekwaamd in het maken van reisvideo’s en instructie video’s. Zijn derailleur-afstellen-video is op YouTube zelfs meer dan 50.000 keer bekeken! Je kunt zijn creaties zien op zijn eigen Vimeo kanaal.

Oh ja, hij heeft een winkel in Amsterdam genaamd De Vakantiefietser. Daar kun je terecht voor een goede vakantiefiets, uitrusting en adviezen. Ondanks dat het concept vaak is gekopieerd, is er nog geen winkel die aan De Vakantiefietser kan tippen.
Alhoewel. . .  In 2013 opent hij een filiaal in Istanbul. Een logische plek voor een tweede filiaal, omdat wereldfietsers bijna altijd door Istanbul komen en een setje nieuwe banden nodig hebben.

Naast zijn werkzaamheden in zijn winkel, is Eric in zijn vrije tijd redacteur van het tijdschrift De Wereldfietser/De Vakantiefietser en schrijft hij soms voor andere tijdschriften.

En hij drumt ook nog als een bezetene. Eerst bij de beroemde bands Anubis en daarna Lorian, tegenwoordig bij Airbag Mustard.

Ondanks zijn drukke leven wordt Eric knapper naargelang hij ouder wordt.
Ik kan het weten, want ik heb dit stukje zelf geschreven.

Eric Schuijt

Één reactie op “Over Eric Schuijt

  1. Pingback: Het GROTE Fietsvakantieboek | Sint Christophorus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *