Welkom op de site van het GROTE Fietsvakantieboek

Het GROTE Fietsvakantieboek is een praktische handleiding voor je fietsvakantie.
Hieronder zie je een voorbeeld met van ieder hoofdstuk twee bladzijden.

(als je op ‘click to read’ klikt, dan wordt het boek schermvullend.)

Niet alleen voor de beginners maar ook voor de ervaren vakantiefietser staat er een schat aan informatie in. Bijvoorbeeld: hoe stel je je fiets goed af en waar moet je op letten als je een tent koopt.
Welke kleren neem je mee en hoe plan je een route.
Welke gereedschappen stop je in je gereedschapset en wat te doen bij tegenslag.
En nog veel meer!

Als je het GROTE Fietsvakantieboek uit hebt, is fietsen het enige dat je zelf nog moet doen voor een geslaagde fietsvakantie.

Op deze site zullen aanvullingen, verbeteringen en tips komen.

Janne heeft 200 kilometer gefietst door één land.
Deze fietsvakantie zorgde voor zoveel inspiratie dat 
ze hiermee afstudeerde op de Kunstacademie.
Later kwam ze in contact met Eric, waarna het idee
voor het GROTE Fietsvakantieboek ontstond.

Eric heeft ruim 200.000 kilometer gefietst door meer dan 80 landen.
Dat inspireerde hem tot het schrijven van artikelen en boeken,
het geven van lezingen, het opzetten van een winkel,
het maken van video’s en het schrijven
van het GROTE Fietsvakantieboek.

ISBN: 9789080340107
Aantal bladzijden: 304 full-color
Prijs: € 19,95.

 

5 reacties op “Welkom op de site van het GROTE Fietsvakantieboek

 1. Beste makers van dit mooie boek,
  Als fietsliefhebber, fietsenbouwer en fietsreiziger moet ik jullie complimenteren met dit duidelijke, overzichtelijke en erg aantrekkelijke boek. Alles wat ik ervan gezien heb op de website klopt als een bus en is echt voor iedereen begrijpelijk opgesteld. Een goed boek dus. Alles komt voor mij herkenbaar en vertrouwd over. Het is niet suf, maar leuk om door te bladeren en te lezen. Er zouden meer van dit soort boeken moeten zijn.
  Veel succes!

 2. Beste Eric en Jane,
  Bij de voorbereiding van mijn pelgrimsfietstocht naar Santiago de Compostela heb ik veel plezier gehad aan het GROTE Fietsvakantieboek. Aan één fiets onderdeel heb ik achteraf te weinig aandacht besteed. Namelijk er voor zorgen dat kleinste bergverzet voldoende laag was, zodat ik ook bij hellingen van 7-10 % en een fiets snelheid van 5 km/u voldoende vlot kon trappen. Daarom beveel ik aan om in een volgende editie van het boek ook aandacht te besteden aan de ideale trapomwentelingen/minuut en de keuze van de tandwielen van de derailleur versnelling met name voor bergritten.
  Dirk Zijp

  • Dirk goede tip!

   Een goed verzet om bergop te kunnen is fietsen is als je grootste achterkransje 34 tanden heeft en je voorblad 28. Daarmee zou het moeten lukken. Bijna alle vakantiefietsen van De Vakantiefietser zijn hiermee overigens uitgerust. En met een Rohloff-naaf kun je zeker ook zo licht trappen of zelfs nog veel lichter als je dat wilt. Maar dan snoep je bij een Rohloff-naaf wel iets af van het zware verzet.

 3. Wauw, wat een geweldig leuk boek! Humor gecombineerd met heel veel expertise. Als alle schoolboeken zo geschreven en geïllustreerd zouden zijn, zou naar school gaan een stuk leuker zijn geweest.
  Complimenten. Het is dat er geen prijzen voor dit soort boeken zijn, anders had ik jullie zeker genomineerd.

 4. Ik ben heel blij met het boek en hoop echt zeer binnenkort naar de stand van het zadel, de trappers en het stuur te kijken. Met een beetje mazzel kan ik dan fietsen zonder dat ik last krijg van mijn nek en schouders.
  Een kleine tip: bij het berekenen van de mogelijke dagafstand: wil je onderweg wat plaatsen bekijken dan moet je 10 tot 20 van het eindresultaat aftrekken.
  Ik heb verder maar 1 probleem, vanwege medische redenen mag ik van mijn huisarts geen tampons gebruiken. Ik ben daarin vast niet de enige vrouw en ik vind het jammer dat er geen aandacht aan een alternatief wordt besteed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *